WooCommerce Vs PrestaShop – Ποιος κερδίζει

WooCommerce Vs PrestaShop – Ποιος κερδίζει

Η τάση των online αγορών αυξάνεται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο. Πρόσφατες έρευνες διαπίστωσαν ότι πάνω από το 25% των ανθρώπων αγοράζουν κάτι στο διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αυτή η αύξηση της δημοτικότητας μεταφράζεται αυτόματα σε μια ευκαιρία για οποιαδήποτε επιχείρηση. Η παρουσία σας online και η τοποθέτηση των προϊόντων και υπηρεσιών σας σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα σας δώσει την ευκαιρία να προσεγγίσετε πολλούς νέους πελάτες και να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες της επιχείρησής σας.

Για να ξεκινήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, πρέπει πρώτα να επιλέξετε το κατάλληλο λογισμικό. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων λύσεων και είναι πολύ δύσκολο για τους περισσότερους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να κάνουν σωστή απόφαση. Δύο πολύ δημοφιλείς επιλογές είναι το WooCommerce και το PrestaShop. Και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιτυχή λειτουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, αλλά λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο και οι δύο έχουν οφέλη και μερικά μειονεκτήματα.

WooCommerce Vs PrestaShop – Συνοπτικά

WooCommerce

WooCommerce logo WooCommerce vs PrestaShop

Το WooCommerce κυκλοφόρησε από τον δημιουργό WooThemes το 2011. Αργότερα, το 2015, αποκτήθηκε από την Automattic, την εταιρεία που κατέχει το WordPress. Το WooCommerce είναι μακράν η πιο δημοφιλής πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο που λειτουργεί σε εκατομμύρια ηλεκτρονικά καταστήματα. Το WooCommerce καθιστά εξαιρετικά εύκολο να προσθέσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στην ιστοσελίδα σας WordPress εγκαθιστώντας το plugin.

Το WordPress είναι το μεγαλύτερο CMS στον κόσμο που είναι η τέλεια πλατφόρμα για την κατασκευή οποιουδήποτε τύπου δικτυακού τόπου και με μερικά κλικ μπορείτε να το μετατρέψετε σε ένα πανέμορφο και λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα. Είναι ένας λόγος για τον οποίο το WooCommerce θεωρείται η καλύτερη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου για το WordPress (και γενικά). Όταν το εγκαταστήσετε, θα έχετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα χρειαστείτε για να εκτελέσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, όπως: διάφορες επιλογές αποστολής και πληρωμής, προϊόντα, σύστημα διαχείρισης παραγγελιών, εργαλεία μάρκετινγκ, επιχειρηματικές αναφορές κλπ.

Δεδομένου ότι βασίζεται στην κορυφή του WordPress, έχει επίσης τα καλύτερα χαρακτηριστικά blogging έτσι μπορείτε να εργαστείτε σωστά στο μάρκετινγκ περιεχομένου σας και SEO. Ο επεξεργαστής θεμάτων είναι φιλικός προς το χρήστη και πρέπει να σημειώσουμε ότι, αντίθετα με τα περισσότερα από τα άλλα plug-ins ηλεκτρονικού εμπορίου για το WordPress, το WooCommerce είναι σχεδόν error και bug-free. Επίσης, ενημερώνεται και συντηρείται διαρκώς.

Το WooCommerce βρίσκεται στην αγορά εδώ και πολλά χρόνια, επομένως θεωρείται μια πολύ σταθερή και ώριμη λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μικρά και μεγάλα καταστήματα και μπορεί να κλιμακωθεί σε οποιοδήποτε σημείο.

PrestaShop

Prestashop logo WooCommerce Vs PrestaShop

Το PrestaShop είναι ένα λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου ανοικτού κώδικα που είναι εντελώς δωρεάν για λήψη και χρήση. Δημιουργήθηκε το 2005 στη Γαλλία. Υπάρχουν πάνω από 250.000 ζωντανά καταστήματα που το χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή και αρχικά κέρδισε δημοτικότητα λόγω ενός διαισθητικού πίνακα ελέγχου και της πλούσιας προεπιλεγμένης λειτουργικότητας. Είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη και κατανοητό καθώς και απλό στην πλοήγηση και δεν πρέπει να έχετε πάρα πολλά προβλήματα με αυτό. Εξαιτίας αυτού, η καθημερινή χρήση θα είναι εύκολη και οι πελάτες σας θα έχουν μια ευχάριστη εμπειρία αγορών. Η κύρια διαφορά μεταξύ του PrestaShop και του WooCommerce είναι ότι το PrestaShop είναι ένα ανεξάρτητο λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ το WooCommerce είναι ένα plugin για το WordPress.

Μπορεί να κλιμακωθεί και μπορείτε να δημιουργήσετε οποιοδήποτε αριθμό προϊόντων. Αυτό είναι καλό που πρέπει να θυμάστε όταν πρέπει να επεκτείνετε το κατάστημά σας. Τα βολικά εργαλεία διαχείρισης αποθεμάτων θα σας δώσουν έναν καλό έλεγχο στο απόθεμά σας. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για την εκτέλεση πολλαπλών καταστημάτων μέσω ενός ταμπλό, ο οποίος μπορεί να είναι χρήσιμος αν έχετε περισσότερα από ένα καταστήματα.

Εάν χρειάζεστε μια λειτουργία που δεν έρχεται ως προεπιλογή (όπως η ενσωμάτωση του Facebook, η σελίδα πληρωμής κλπ.), Τότε μπορείτε εύκολα να την προσθέσετε με μια επέκταση που μπορείτε να πάρετε από μια επίσημη αγορά. Το PrestaShop είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, οπότε οι δυνατότητες σχεδιασμού καταστημάτων είναι απεριόριστες. Το PrestaShop προσφέρει επίσης μερικά εργαλεία SEO που θα σας βοηθήσουν να ταξινομήσετε στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

WooCommerce Vs PrestaShop
Σχεδιασμός & Θέματα

WooCommerce

Το WooCommerce είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος να μετατρέψετε την υπάρχουσα ιστοσελίδα σας WordPress σε κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου. Δεδομένου ότι το WooCommerce είναι μια απλή (αλλά ισχυρή) προσθήκη για το WordPress, πρέπει να εγκατασταθεί όπως κάθε άλλο plugin. Δεδομένου ότι πρόκειται για δωρεάν λογισμικό ανοικτού κώδικα, δε χρειάζεστε άδειες χρήσης και δεν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες μηνιαίες χρεώσεις. Όταν ρυθμίζετε το κατάστημα WooCommerce, θα μπορείτε να πουλάτε οτιδήποτε – φυσικά προϊόντα, ψηφιακά προϊόντα, υπηρεσίες, συνδρομές, κρατήσεις κ.λπ.

PrestaShop

Με το PrestaShop, μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν το ηλεκτρονικό σας κατάστημα ή να χρησιμοποιήσετε ένα από τα δωρεάν πρότυπα. Διαφορετικά, θα πρέπει να αγοράσετε ένα θέμα και υπάρχουν πολλά θέματα και πρότυπα διαθέσιμα – 1.300+ στην επίσημη ιστοσελίδα τους και χιλιάδες ακόμη σε ιστοσελίδες τρίτων. Τα πρότυπα υψηλής ποιότητας προσφέρουν επαγγελματική και υψηλής ποιότητας, αλλά τα περισσότερα πρότυπα που μπορείτε να προμηθευτείτε από ιστότοπους τρίτων δε συγκρίνουν πραγματικά την εμφάνιση και την ποιότητα των προτύπων ασφαλίστρων.

Η τιμή για τα πρότυπα που αναπτύχθηκαν από την κοινότητα κυμαίνεται από δωρεάν έως και $ 300. Το PrestaShop προσφέρει θέματα από πιστοποιημένους συνεργάτες και η τιμή ξεκινάει από περίπου $ 84 και η τιμή των προτύπων πριμοδότησης μπορεί να ξεκινήσει από τα $ 150 που είναι αρκετά απότομη. Η εγκατάσταση ενός θέματος θα έχει το σύνολο των προκλήσεων. Αν δεν έχετε αρκετή τεχνική εμπειρία, σίγουρα θα χρειαστεί να προσλάβετε έναν επαγγελματία. Συνολικά, το PrestaShop είναι κατάλληλο για άτομα με δεξιότητες κωδικοποίησης.

Όταν πρόκειται να αγοράσετε ένα θέμα, φροντίστε να αναζητήσετε επιλογές απόκρισης για κινητά επειδή δεν ανταποκρίνονται όλα τα θέματα. Αυτό θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη αργότερα και δε θα χρειαστεί να πληρώσετε κάποιον για να κάνει το κατάστημά σας να ανταποκρίνεται αργότερα.

Νικητής: WooCommerce

Το WooCommerce έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του PrestaShop όταν πρόκειται για θέματα και σχεδιασμό. Το PrestaShop έχει κάποια καλά θέματα, αλλά σε σύγκριση με τα θέματα WordPress και WooCommerce, κοστίζουν πάρα πολύ. Η επιλογή των θεμάτων είναι επίσης στην πλευρά του WooCommerce επειδή μπορείτε εύκολα να βρείτε μερικά απίστευτα θέματα για κάθε είδους σκοπούς και βιομηχανίες.

WooCommerce Vs PrestaShop
Τιμολόγηση

WooCommerce

Το WooCommerce είναι ένα δωρεάν plugin για το WordPress που σας επιτρέπει να μετατρέψετε τον τρέχοντα ιστότοπό σας σε ένα πλήρως λειτουργικό ηλεκτρονικό κατάστημα. Δεδομένου ότι το plugin είναι δωρεάν, θα πρέπει απλά να καλύψετε άλλα βασικά πράγματα που έρχονται με τη λειτουργία οποιουδήποτε ιστοτόπου. Πρώτον, θα πρέπει να καλύψετε ένα μηνιαίο λογαριασμό φιλοξενίας που μπορεί να είναι τόσο χαμηλό όπως 4 ευρώ ανά μήνα, αλλά θα ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του ιστοτόπου σας και τη μηνιαία κίνηση. Δεύτερον, θα πρέπει να αγοράσετε ένα domain που είναι κατά μέσο όρο 10 ευρώ ανά έτος.

Μετά τα αρχικά βασικά έξοδα, πρέπει να λάβετε υπόψη τις πρόσθετες επεκτάσεις που θα χρειαστεί να αγοράσετε για πράγματα όπως πύλες πληρωμών, SEO και ούτω καθεξής. Η τιμή για τις επεκτάσεις ποικίλλει. Δεδομένου ότι είστε βασικά στο WordPress, έχετε δεκάδες χιλιάδες plugins διαθέσιμα δωρεάν, ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα.

PrestaShop

Το PrestaShop είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα και είναι δωρεάν για λήψη και χρήση. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε το demo τους, ώστε να μπορείτε να εξερευνήσετε το ταμπλό και την προθήκη.

Κάθε κατάστημα θα έχει συνεχή δαπάνη η οποία θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Το PrestaShop δεν είναι τόσο εύκολο στην εγκατάσταση και χρήση και οι ενότητες του θα επηρεάσουν το ένα το άλλο, οδηγώντας σε ένα glitchy κατάστημα. Αν δεν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις κωδικοποίησης, τότε θα πρέπει να προσλάβετε προγραμματιστές και σχεδιαστές ιστοσελίδων για να διορθώσετε κάθε ζήτημα.

Τα add-ons και οι ενότητες συνήθως έρχονται σε μεγάλη τιμή, γιατί έτσι η PrestaShop κάνει τα χρήματά της. Για παράδειγμα, θα πληρώσετε μια αρκετά δεκάρα εάν θέλετε να ενσωματώσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα με το Facebook, το QuickBooks, το Amazon, κλπ.

Έτσι, τα κύρια έξοδα που θα πρέπει να καλύψετε περιλαμβάνουν:

  • Web hosting: $ 10-100 ανά μήνα, ανάλογα με το μέγεθος του καταστήματός σας και το απαιτούμενο εύρος ζώνης
  • Πρότυπο: $ 150-300 για ένα καλό
  • Τα πρόσθετα και οι ενότητες – εξαρτάται από το ποια θα χρειαστείτε, αλλά είναι πολύ ακριβό
  • Σχεδιαστής ιστοσελίδων / προγραμματιστής – είναι πολύ πιθανό να προσλάβετε ένα για διάφορες εργασίες, αν δεν έχετε εμπειρία με κώδικες

Νικητής: WooCommerce

Το PrestaShop μπορεί να είναι δωρεάν, αλλά το πρόσθετο και επαναλαμβανόμενο κόστος θα αυξηθεί γρήγορα. Κάθε πρόσθετη λειτουργία και αναβάθμιση της ιστοσελίδας σας θα είναι πολύ ακριβή. Πλέον, αν δεν έχετε εμπειρία, σίγουρα θα χρειαστεί να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να εκτελέσετε το κατάστημά σας, καθώς δεν είναι τόσο εύκολο να κάνετε αυτά τα πράγματα σε σύγκριση με το WooCommerce.

Το WooCommerce έχει τα ίδια βασικά έξοδα λειτουργίας του ιστότοπου, αλλά έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από την άποψη των δωρεάν προσθηκών και των πολύ φθηνότερων θεμάτων και επεκτάσεων. Επίσης, δε χρειάζεται να προσλάβετε έναν προγραμματιστή για όλα όσα πρέπει να κάνετε, έτσι συνολικά πηγαίνοντας με το WooCommerce, θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα μακροπρόθεσμα.

WooCommerce Vs PrestaShop
Υποστήριξη πελατών

WooCommerce

Το πιο σημαντικό για το WooCommerce είναι ότι είναι σχεδόν error και bug-free. Οι προγραμματιστές κάνουν σπουδαία δουλειά στη διατήρηση και ενημέρωση του WooCommerce και οι νέες εκδόσεις κυκλοφορούν συνεχώς. Εξαιτίας αυτού, δε θα χρειαστεί να ψάχνετε για να διορθώσετε προβλήματα.

Το WooCommerce παρέχει μια ολοκληρωμένη φόρμα υποστήριξης που είναι εύκολη στην πλοήγηση και είναι πολύ πιθανό να πάρετε μια απάντηση στην ερώτησή σας εκεί. Δεδομένου ότι το WooCommerce είναι ένα δωρεάν plugin για το WordPress, ο κύριος τρόπος για να λάβετε βοήθεια είναι μέσω των επίσημων φόρουμ WordPress. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να μεταβείτε στον ιστότοπο του WooCommerce, να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό χρήστη και να υποβάλετε ένα μήνυμα για υποστήριξη. Η υποστήριξη είναι πολύ χρήσιμη και θα επιλύσει τα περισσότερα από τα ζητήματά σας.

WooCommerce Contact us υποστήριξη
PrestaShop πακέτα υποστήριξης WooCommerce Vs PrestaShop

PrestaShop

Δεδομένου ότι το PrestaShop είναι ανοικτού κώδικα, ο καθένας μπορεί να συμβάλει σε αυτό και να δημιουργήσει πρόσθετα. Αυτό σημαίνει ότι η υποστήριξη πελατών μπορεί να είναι περίπλοκη, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να έχετε μια ομάδα υποστήριξης που να μπορεί να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το λογισμικό που αλλάζει διαρκώς. Το καλύτερο στοίχημά σας θα είναι το φόρουμ κοινότητας και εκεί θα βρείτε χρήστες που είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν. Πολλοί χρήστες είναι στην πραγματικότητα προγραμματιστές και θέλουν να λύσουν προβλήματα, αλλά υπάρχουν και πολλοί χρήστες που δε θα βοηθήσουν πολύ.

Στη συνέχεια, ίσως θελήσετε να δείτε τους οδηγούς χρήσης για βοήθεια, αλλά μερικοί από αυτούς έχουν μήκος 500+ σελίδων. Υπάρχει η επιλογή να υποβάλετε ένα μήνυμα και ο χρόνος αναμονής μπορεί να είναι τουλάχιστον 5 ημέρες.

WooCommerce Vs PrestaShop
Πρόσθετα και Επεκτάσεις

WooCommerce

Από τις αναλύσεις έως την ολοκλήρωση των παραγγελιών, την επεξεργασία πληρωμών, τη λογιστική και πολλά άλλα, το WooCommerce σάς επιτρέπει να ενσωματώσετε διάφορες επεκτάσεις στο κατάστημά σας. Υπάρχει μια τεράστια βιβλιοθήκη δωρεάν και πληρωμένων επεκτάσεων και πρόσθετων που θα σας επιτρέψουν να προσθέσετε οποιαδήποτε λειτουργικότητα στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Το WooCommerce σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε πρόσθετα και επεκτάσεις τρίτων και δεν περιορίζει τις επιλογές σας όπως άλλα plugins του καλαθιού αγορών. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς επεκτάσεις περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες επεξεργασίας πληρωμών (PayPal, 2Checkout και Amazon), λογιστική (Xero και FreshBooks) και αποστολή (FedEx και UPS).

Αυτό που είναι ακόμα καλύτερο είναι ότι το WooCommerce λειτουργεί άψογα με plugins και επεκτάσεις που προσφέρονται από το WordPress και ακόμη και από τρίτους προγραμματιστές. Αυτό σημαίνει ότι δε θα έχετε προβλήματα με τις πολλαπλές επεκτάσεις.

Woocommerce επεκτάσεις WooCommerce Vs PrestaShop
Prestashop addons επεκτάσεις WooCommerce Vs PrestaShop

PrestaShop

Θα βρείτε σίγουρα αυτό που χρειάζεστε για το ηλεκτρονικό σας κατάστημα στην αγορά πρόσθετων του PrestaShop. Οι ενότητες κυμαίνονται από τα πρόσθετα ασφάλειας πληρωμών έως τα εργαλεία διαφήμισης.

Η τιμή για τα πρόσθετα μπορεί να είναι από $ 20 έως $ 50, αλλά πολλά άλλα κοστίζουν πολύ περισσότερο. Για παράδειγμα, για να πουλήσετε στο Amazon και να διαχειριστείτε το απόθεμά σας από το PrestaShop, θα πρέπει να πληρώσετε 215 δολάρια και η σύνδεση με το eBay θα σας κοστίσει το ίδιο. Έτσι, το κόστος για add-ons αυξάνεται πραγματικά με την πάροδο του χρόνου.

Νικητής: WooCommerce

Τόσο το WooCommerce όσο και το PrestaShop προσφέρουν πληθώρα εφαρμογών και επεκτάσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εφαρμογή επιπλέον λειτουργιών στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Το WooCommerce έχει ένα πλεονέκτημα εδώ για λίγους λόγους. Το WooCommerce διαθέτει πολύ περισσότερα δωρεάν πρόσθετα, καθώς είναι χτισμένο πάνω στο WordPress. Λειτουργούν επίσης άψογα μαζί και είναι σταθερά, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για το PrestaShop, καθώς πολλά πρόσθετα συγκρούονται μεταξύ τους και υπολειτουργούν. Υπάρχει επίσης το πρόβλημα με την τιμολόγηση του PrestaShop που θα σας κοστίσει πολύ περισσότερο από τις επεκτάσεις WooCommerce.

WooCommerce Vs PrestaShop
Χαρακτηριστικά

WooCommerce

Η ευελιξία του WordPress δύσκολα νικιέται καθώς δε συγκρίνεται μόνο το WooCommerce με το PrestaShop μόνο, αλλά το WordPress μαζί με όσα έχει να προσφέρει.Εξαιτίας αυτού, το WordPress έχει πολλά άλλα χαρακτηριστικά διαθέσιμα για εσάς, που άλλες πλατφόρμες όπως το PrestaShop δεν έχουν. Αυτό σημαίνει ότι εάν χρειάζεστε ένα μεγάλο plugin SEO, μπορείτε απλά να πάτε και να το εγκαταστήσετε δωρεάν. Με την ελευθερία της πλατφόρμας WordPress, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επαγγελματικό και αποτελεσματικό ηλεκτρονικό κατάστημα πολύ εύκολα.

Το WooCommerce θα σας επιτρέψει να πουλήσετε φυσικά και ψηφιακά προϊόντα, καθώς και να το χρησιμοποιήσετε για affiliate marketing. Υπάρχουν πολλοί τρόποι πληρωμών διαθέσιμοι, συμπεριλαμβανομένων του PayPal. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις τιμές αποστολής ανά μεταφορέα και επίσης τους ισχύοντες φόρους. Το WooCommerce σας επιτρέπει να ανεβάσετε έναν απεριόριστο αριθμό προϊόντων και κατηγοριών και μπορείτε εύκολα να ολοκληρώσετε τις παραγγελίες σας.

Woocommerce features σύγκριση WooCommerce Vs PrestaShop
Prestashop features σύγκριση WooCommerce Vs PrestaShop

PrestaShop

Το PrestaShop σας παρέχει αναλυτικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο, αλλά μπορείτε πάντα να ενσωματώσετε το κατάστημά σας στο Google Analytics. Μπορείτε επίσης να βάλετε προσφορές και να τις εφαρμόσετε σε συγκεκριμένα προϊόντα και περιοχές.

Ο πίνακας διαχείρισης PrestaShop παρουσιάζει όλες τις σημαντικές στατιστικά  και διάφορα εργαλεία για τη διαχείριση των προϊόντων και του καταλόγου σας. Ο πίνακας διαχείρισης είναι γεμάτος αναλύσεις και η κεντρική εστίαση είναι τα γραφήματα, ώστε όλα να φαίνονται πολύ μοντέρνα. Θα έχετε όλα τα απαραίτητα στατιστικά στοιχεία για τις πωλήσεις, το ποσοστό μετατροπής και τις επισκέψεις. Όλα εμφανίζονται με σαφήνεια και τα πράγματα όπως η διαχείριση πελατών, παραγγελιών και αποστολής είναι μερικά απλά κλικ μακριά.

Νικητής: Είναι ισοπαλία !

Τόσο το WooCommerce όσο και το PrestaShop μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πώληση φυσικών και ψηφιακών προϊόντων. Προσφέρουν επίσης απλά εργαλεία για τη διαχείριση προϊόντων, την ανάλυση και την εκπλήρωση των παραγγελιών.

Καθώς περνάει ο καιρός, θα θέλετε να εξερευνήσετε άλλους τρόπους και να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του καταστήματός σας. Το WordPress έρχεται με χιλιάδες plugins και επεκτάσεις, έτσι ώστε να μην μπορέσετε πραγματικά να το χτυπήσετε αυτό και είναι σίγουρα η δική μας προτίμηση. Είτε θέλετε να προσθέσετε ζωντανή συνομιλία, κωδικούς προώθησης, κριτικές πελατών ή μετοχές κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, μπορείτε να το κάνετε και στις δύο πλατφόρμες, αλλά πολύ πιο εύκολα και στις περισσότερες περιπτώσεις δωρεάν με το WooCommerce και το WordPress. Το PrestaShop επειδή έχει υψηλότερη τιμή, εμείς θα προτιμούσαμε το WordPress.

Συμπερασματικά

Η λήψη της σωστής επιλογής κατά την επιλογή της καλύτερης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου είναι κρίσιμη. Η αλλαγή πλατφόρμας αργότερα είναι ένας εφιάλτης, οπότε πρέπει να λάβετε υπόψη τον λογαριασμό σε κάθε σημείο της σύγκρισης.

Όταν εξετάζουμε κάθε σημείο όπως τον σχεδιασμό, τις τιμές, τα πρόσθετα και την υποστήριξη πελατών, μπορούμε να δούμε ότι το WooCommerce είναι εξαιρετικά ανώτερο από το PrestaShop. Το WooCommerce προσφέρει καλύτερο σχεδιασμό και τα θέματα έχουν και χαμηλότερη τιμή. Θέματα για το PrestaShop έχουν μια υψηλή τιμή, και θα χρειαστεί να προσλάβετε κάποιον για να τα εγκαταστήσει σωστά. Η βασική τιμολόγηση είναι παρόμοια και για τα δύο, αλλά όταν εξετάζετε άλλες πτυχές και μακροπρόθεσμα έξοδα, το WooCommerce θα είναι μια πολύ φθηνότερη λύση.

Το WooCommerce προσφέρει επίσης πολλά πρόσθετα που είναι δωρεάν και όλα λειτουργούν άψογα μαζί, κάτι που δε συμβαίνει με το PrestaShop, καθώς οι ενότητες κοστίζουν πολλά χρήματα και συχνά δε θα είναι συμβατά και θα σας δώσουν προβλήματα.

Comments are disabled.